Ammattitaidolla tehty valaistussuunnittelu tuo liiketoiminnalle ja työntekijöille todellista lisäarvoa. Valaistussuunnittelumme pitää sisällään mm. valaistussuunnitelman, valaistuksen ohjausjärjestelmän valinnan ja suunnittelun sekä energia- ja kustannussäästölaskelmat. Tavoitteenamme on luoda niin tarkka ja kattava valaistussuunnitelma, että asiakkaan on helppo sen pohjalta päättää projektin etenemisestä tai esitellä valaistussuunnitelma eteenpäin päättäville tahoille.
Kartoitamme valaistavat tilat
Valaistussuunnittelu alkaa kartoittamalla valaistavat tilat ja rakentamalla ymmärrystämme sinun liiketoiminnasta. Tarvekartoitus on yksi tärkeimpiä ja kriittisimpiä vaiheita valaistussaneerausprojektin aloittamisessa. Huolimattomasti tehty kartoitustyö voi pahimmillaan johtaa valaistukseen, joka on liiketoimintasi toimintoja tukematon tai siihen täysin sopimaton. Kartoitusvaiheessa käymme läpi kiinteistösi kaikki valaistavat tilat huolella. Haluamme myös ymmärtää minkälaista työtä jokaisessa tilassa tehdään ja mikä on tilojen käyttöaste eri vuorokaudenaikoihin. Huolellisesti tehty kartoitus on elinehto onnistuneelle valaistussuunnittelulle ja sitä kautta onnistuneelle ja tavoitteiden mukaiselle lopputulokselle.
Voittava valaistussuunnitelma
Optimaalinen älykäs valaistus tukee tilassa tehtäviä työtehtäviä ja sitä kautta liiketoimintaasi. Erilaisille toimialoille ja työtehtäville on määritettynä suositeltuja valaistusstandardeja, jotka toimivat ohjaavina tekijöinä valaistussuunnitelmaa tehdessä. Valaistusstandardisuositusten on tarkoitus taata mm. riittävä valon määrä, valaistuksen tasaisuus, oikeanlainen värintoisto sekä häikäisemättömyys toimialakohtaisesti. Valaistussuunnittelun lähtökohdat ja vaatimukset ovat hyvin erilaiset korkeille logistiikkahalleille, kuin vaikkapa tuotantolinjoille missä tehdään pikkutarkkaa kokoonpanotyötä. Logistiikkahallien trukkikuskit toivovat häikäisemätöntä valaistusta, kun he nostelevat tavaroita lähelle katon rajaa. Tuotantolinjoilla taas on tärkeää ottaa huomioon esimerkiksi valon jakautuminen oikein, johon vaikuttaa optiikan valinta. Huolella ja hyvin tehty valaistussuunnitelma ottaa kaiken tämän huomioon.
Huolellisesti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti tehty valaistussuunnittelu tuo lopulta liiketoiminnallesi todellista lisäarvoa, kuten esimerkiksi työtehokkuuden ja työturvallisuuden parantumista, kaupallisuuden kasvamista ja työntekijöiden viihtyvyyden lisääntymistä.
Valaistuksen ohjausjärjestelmä tuo älykkyyttä
Valaistussuunniteluun kuuluu myös oikeanlaisen valaistuksen ohjausjärjestelmän valinta. On/off valaistus voi palvella joitakin yrityksiä, mutta usein älykkyyden integroiminen valaistukseen tuottaa paljon enemmän lisäarvoa. Valaistuksen hallinta oikeanlaisella ohjausjärjestelmällä tuo tärkeitä etuja älykkyyden lisäksi. Valaistuksen ohjausjärjestelmä mm. pidentää valaisimien elinkaarta, koska valaisimet eivät pala täydellä teholla koko ajan. Se tuo myös enemmän energiansäästöjä – jopa 50% lisäenergiansäästöt verrattuna perinteiseen on/off valaistukseen. Valaistuksen automatisointi voi myös tuoda helpotusta ja joustavuutta yrityksen toimintaan. Ohjausjärjestelmän valintaan vaikuttaa mm. valaistavan tilan koko, valaisimien määrä sekä yhteensopivuus muihin järjestelmiin Älykkyydellä huolehdimme, että valaistus esimerkiksi syttyy, himmenee, kirkastuu ja sammuu oikea-aikaisesti.
Haluamme luoda parhaan mahdollisen ja tarpeenmukaisen valaistusratkaisun toimialasta riippumatta. Kokonaisvaltainen ja ammattitaitoinen lähestymistapamme kartoitus- ja suunnitteluvaiheessa takaavat onnistuneen lopputuloksen. Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille niin katsotaan yhdessä, kuinka saamme valaistua toimitilojanne paremmin. Ota yhteyttä jo tänään.